Graviola, un fruct mai puternic decât chimioterapia

Ședințele de chimioterapie sunt indicate de către medicii oncologi în cazul suferinzilor de cancer. Acestea sunt însă extrem de greu de suportat. Toate aceste ședințe sunt însă “apă de ploaie” față de un banal fruct, despre care se spune că ar fi mai eficient cu până la 10.000 de ori față de chimioterapie.

Distruge doar celulele canceroase

Graviola este un fruct mai puțin cunoscut la noi în țară și care are capacitatea de a distruge doar celulele canceroase, spre deosebire de ședințele de chimioterapie. Găsit mai rar în rafturile hipermarket-urilor românești, graviola are un gust bun, dulce, a cărui pulpă poate fi consumată în stare proaspătă, sau se poate folosi la prepararea de sucuri naturale, dulcețuri și dulciuri sănătoase.

Gust plăcut și fără efecte secundare

Fructul de graviola are un gust dulce, plăcut, dar cel mai mare dezavantaj – pe lțngă faptul că distruge celulele canceroase, este că nu vine “la pachet” și cu neplăcerile de ordin fizic care pot apărea în cazul chimioterapiei. Există chiar și anumite părere, neconfirmate științific însă, cum că fructul de graviola este extrem de eficient în absolut toate cazurile de cancer.

Efect garantat în 12 tipuri de cancer

Cu toate acestea, chiar și unul dintre marii producători de medicamente la nivel mondial susține că în laboratoarele proprii a efectuat peste 20 de teste care au demonstrat cum că acest fruct distruge celulele maligne în cazul a 12 tipuri de cancer. Printre acestea se numără și acele tipuri de cancer extrem de greu de tratat și unde rata de supriaviețuire este foarte redusă, cum este cazul celui de colon, de sân, prostată, pulmonar sau pancreatic.

Celulele sănătoase nu sunt afectate

Marele avantaj al graviolei este că, în urma consumului său, celulele sănătoase ale organismului nu sunt afectate negativ, cum se întâmplă în cazul ședințelor de chimioterapie. Din contră, graviola are efect și în cadrul altor afecțiuni, ajutând organismul să lupte împotriva lor.

Reglează tensiunea și combate stresul

Printre alte beneficii pe care consumul de graviola le aduce organismului uman, sunt cele de a regla tensiunea arterială și a combate stresul. Este indicat în afecțiunile cardio-vasculare, în cadrul infecțiilor fungice și bacteriene, dar și în cazul paraziților interni. Cu toate acestea, dacă aveți posibilitatea de a-l consuma proaspăt, sau sub formă de suc, cel mai bine este să cereți acordul medicului specialist, pentru ca nu cumva medicamentele pe care le luați deja să nu interfereze cu acțiunea fructului.

Posibile efecte adverse

Eexistă și anumite aspecte importante de luat în considerare atunci când vine vorba de consumul sau utilizarea graviolei, deoarece s-au raportat efecte adverse grave asociate cu aceasta.

Astfel, s-a constatat că anumite compuși din graviola pot avea efecte toxice asupra ficatului. Consumul excesiv sau prelungit de graviola poate duce la leziuni hepatice.

Graviola poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar fi cele pentru hipertensiune arterială, diabet și anticoagulante. Aceste interacțiuni pot afecta eficacitatea medicamentelor și pot duce la complicații.

Consumul excesiv de graviola poate provoca efecte secundare precum greață, vărsături și diaree. De asemenea, ca și în cazul altor alimente și plante, pot apărea reacții alergice la graviola, cum ar fi erupții cutanate, mâncărime sau umflături.