Omega 3, grăsimile sănătoase care te ajută să slăbești

Este oare cineva care să fie mulțumit de felul în care arată? Cel puțin doamnele sau domnișoarele – cele mai multe dintre ele, se află într-o veșnică dietă în încercarea de a elimina excesul ponderal. Ți se pare cunoscut? Atunci hai alături de noi să vezi cum poți slăbi frumos și sănătos, și mai ales fără să te înfometezi.

Atunci când vine vorba despre a scăpa de câteva kilograme în plus, majoritatea dintre noi alege să urmeze un regim alimentar sărac în grăsimi. Cu toate acestea, medicii nutriționiști susțin că nu toate grăsimile trebuie excluse din alimentație, ci doar cele ”rele”. În schimb, grăsimile ”bune”, reprezentate de acizii omega 3, nu ar trebui să lipsească din nicio dietă, pentru că de fapt ar ajuta la pierderea kilogramelor. De aceea, am decis să îți oferim 5 alimente pe care dieta ta ar trebui să le conțină, atunci când se urmărește pierderea în greutate .

Nucile

Vei spune imediat că nucile îngrașă și sunt total contraindicate în dieta. Da, așa este, dar numai în cazul în care consumi cantități mari. Dacă alegi să le consumi cu moderație, atunci nu este nicio problemă. De asemenea, acizii grași omega 3 pe care le conțin te pot ajuta atunci când vine vorba și de sănătatea inimii. De reținut că acestea trebuie consumate crude, iar cantitatea potrivită este dată de căușul palmei tale, nu mai mult.

Uleiul de cocos presat la rece

Are un gust delicios și-l puteți folosi pentru a îmbunătăți gustul și aportul de vitamine și minerale oferit de un smoothie. Îl poți consuma și în loc de unt în prăjituri sau cu pâine prăjită dimineață, dar și pentru a sota unele legume. Nu îți face griji, mâncarea nu va mirosi a cocos.  

Avocado

Fructul de avocado este recunoscut pentru faptul că este bogat în acizi grași omega 3, așa că dacă ești la dietă, Folosește-l cu încredere. De asemenea, consumul acestuia se recomandă și în cazul în care suferi de diabet zaharat de tip 2. Îl poți consuma la micul dejun, pentru a înlocui untul, în smoothie-uri, în salate de legume crude, și chiar și la o delcioasă ciocolată raw-vegană.

Ouăle

Atunci când ții o dietă, nu îți priva organismul de beneficiile pe care le aduce consumul de ouă. Și dacă tot ești la regim, renunță la ouăle ochiuri, și mai bine le consumi fierte, poșate, sau o omletă pregătită cu puțin ulei de cocos. Le poți însoți și de alte legume delicioase, și astfel îți asiguri un aport bun de acizi grași omega 3.

Peștele gras

În pofida numelui, peștele gras precum macroul, heringul, sau rudele lor mai scumpe somonul și tonul îți sunt de mare ajutor atunci când ții o dietă al cărei scop este pierderea în greutate. Ar fi indicat ca peștele să fie consumat de două ori pe săptămână, preparat la cuptor, însoțit de o salată de legume proaspete, ușor sotate sau la grill. Te vei sătura cu siguranță, iar acea senzație de  stomac plin va deveni o amintire.