SGS isi consolideaza pozitia de lider mondial in domeniul testarii produselor cosmetice prin achizitionarea IEC

SGS a ajuns la un acord pentru achizitionarea „Institut d’Expertise Clinique” (IEC), o importanta organizatie de cercetare clinica in domeniul cosmeticelor care ofera solutii avansate de testare clinica. IEC efectueaza studii multicentrice de siguranta si eficacitate, teste in vitro, analize senzoriale si teste de consum in domeniul produselor cosmetice dermatologice si oftalmologice, de ingrijire personala si igiena.

Infiintata in 1990 si avand sediul central in Franta, IEC deruleaza operatiuni in Europa, Asia si Africa, avand o baza internationala de clienti formata din cele mai prestigioase nume globale din industria cosmetica.

Firma are circa 150 de angajati cu norma intreaga. Finalizarea achizitiei este supusa conditiilor obisnuite prealabile vanzarii, inclusiv procedurilor de consultare cu angajatii din Franta.

Etienne Camel, presedintele IEC, a declarat: „Sa ne alaturam unui lider precum SGS reprezinta o evolutie foarte interesanta pentru IEC. Acest lucru ne va permite sa deservim clientii mai bine, valorificand numeroasele sinergii oferite de un jucator global, atat in ceea ce priveste inovarea, marketingul, cele mai bune practici, cat si extinderea internationala. Suntem nerabdatori sa ne alaturam unei organizatii cu o retea atat de puternica.

Géraldine Picaud, CEO al SGS, a comentat: „Suntem incantati sa uram bun venit IEC si echipei sale talentate in SGS. Aceasta achizitie corespunde obiectivelor noastre strategice si ne consolideaza pozitia de lider mondial in domeniul testelor cosmetice si de igiena. IEC va oferi SGS capacitati inovatoare si o expertiza stiintifica solida, precum si o acoperire geografica si o gama de servicii complementare.

Despre SGS

SGS este cea mai importanta companie de testare, inspectie si certificare din lume – recunoscuta la nivel mondial drept referinta in domeniul sustenabilitatii, calitatii si integritatii. Cei 99.600 de angajati ai SGS opereaza o retea de 2.600 de birouri si laboratoare raspandite in intreaga lume.

Contact Media:

First Connect

Monica Muscă

Mobile: +40723310256

[email protected]