SGS DETINE singurul laborator pentru analizA PRODUSELOR DE TIP AdBlue® acreditat RENAR

SGS, lider global in domeniul testarii, inspectiei si certificarii ofera servicii de testare si analiza a produselor de tip AdBlue®, in singurul laborator din Romania acreditat RENAR conform ISO 17025. In laboratorul din Constanta se pot efectua toate analizele din caietul de sarcini al acestui produs in conformitate cu standardul ISO 22241, precum si analize complete pentru identificarea problemelor ce pot aparea in procesul de productie, astfel incat sa nu rezulte un lot neconform.

AdBlue® este o solutie apoasa de uree care are nevoie de un control strict al calitatii in toate etapele lantului de productie, depozitare si livrare. Prevederile ISO 22241 sunt stricte si prevad testarea riguroasa a materiilor prime si a echipamentelor de productie. Sunt necesare echipamente de laborator de mare precizie, cu calibrare automanta si compensare in functie de temperatura ambientala. Controlul continutului de uree, al metalelor si al impuritatilor este necesar pentru asigurarea unei calitati optime a produsului finit si garantarea unui produs perfect dozat.

Testarea aditivilor pentru post tratarea gazelor de evacuare

Testarea produselor de tip AdBlue® este critica pentru respectarea normei de poluare EURO 6, precum si pentru cresterea duratei de viata a echipamentelor si vehiculelor prin evitarea uzurii premature a componentelor sistemului SCR. Folosirea unui produs de tip AdBlue® conform ajuta la evitarea eventualelor probleme de functionare a motoarelor diesel (scaderea puterii motorului, intreruperile in functionare, depasirea nivelurilor admise la noxe etc.).

Solutia AdBlue® trebuie sa treaca printr-o serie de teste de conformitate pentru a verifica daca respecta standardul ISO 22241. Acest standard urmareste conservarea mediului, iar standardele europene impun reducerea emisiilor de oxizi de azot pentru vehiculele diesel. Asadar, ne bucuram ca Romania are acum un laborator performant si precis,acreditat RENAR, fiind inregistrati si in cadrul Registrului Auto Roman, ca laborator agreat pentru efectuarea analizelor produselor de tip AdBlue”, ne-a declarat Ionut Mangalagiu, Manager Minerale in cadrul companiei SGS Romania.

Conformitatea produsului cu Standardul ISO 22241

Standardul ISO 22241 defineste nivelul de calitate cerut de Uniunea Europeana pentru elaborarea solutiei, avand cinci parti: ISO 22241-1 Cerinte de calitate; ISO 22241-2 Metode de incercare; ISO 22241-3 Manipulare, transport si depozitare; ISO 22241-4 Interfata de umplere; ISO 22241-5 Interfata de umplere pentru vehicule de pasageri

Pe piata din Romania, din totalul celor 19 parametri relevanti pentru produsele de tip AdBlue®, indicele de refractie este singurul verificat constant. De cele mai multe ori, ceilalti parametri sunt neglijati, desi importanta lor nu trebuie scapata din vedere. SGS ofera pietei nationale singurul laborator din Romania acreditat RENAR conform ISO 17025 pentru analize ale produselor de tip AdBlue®, fiind printre putinele companii din Romania care ofera un test comparativ de calitate cu ajutorul unor echipamente de ultima generatie.

In procesul de productie pot aparea anumite probleme greu detectabile sau neconformitati ale materiilor prime. Pentru a identifica rapid astfel de situatii care pot genera efecte nedorite, SGS foloseste echipamente de testare cu un grad ridicat de acuratete. Continutul de sodiu este parametrul identificat neconform cel mai des. Cauzele tin de utilizarea apei din reteaua nationala, care are fluctuatii in ceea ce priveste continutul de sodiu. Acest inconvenient poate fi evitat doar prin testarea periodica. Aflati cum poate contribui SGS la succesul proiectelor dumneavoastra contactand expertii firmei aici.

Despre SGS

SGS este cea mai importanta companie de testare, inspectie si certificare din lume – recunoscuta la nivel mondial drept referinta in domeniul sustenabilitatii, calitatii si integritatii. Cei 99.600 de angajati ai SGS opereaza o retea de 2.600 de birouri si laboratoare raspandite in intreaga lume.

Contact Media:

First Connect

Monica Muscă

Mobile: +40723310256

[email protected]