Trucuri pentru evitarea constipației

Un scaun regulat și un tranzit intestinal bun este semnalul prin care organismul vă atenționează că totul funcționează cum trebuie în cadrul sistemului digestiv. Din păcate, stilul de viață de-a dreptul dezordonat ne împiedică pe mulți dintre noi să avem parte de cele două de mai sus. De aici, până la apariția constipației nu mai este decât un singur pas. De aceea, pentru a preveni constipația, vă oferim o serie de trucuri care să vă ajute în acest deziderat. Sunt foarte simple și la îndemâna oricui, și prin urmare, să trecem la treabă.

Multe fructe și legume

Pe lângă faprul că sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale necesare funcționării optime a organismului, fructele și legumele conțin o cantitate impresionantă de fibre, care vă ajută să țineți constipația departe. Profitați din plin de lunile de vară când le găsiți din abundență și încercați să le introduceți la fiecare masă sau gustare.

Hidratare corectă

Lipsa unei hidratări corecte are drept efect, printre altele, și apariția episoadelor de constipație. Beți cât mai multă apă, iar sucurile acidulate, energizantele, ceașca de cadea de dimineață și băuturile alcoolice nu ar trebui să le considerați la capitolul ”lichide”. De fapt, ar cam trebui excluse cu desăvârșire, și organismul dumneavoastră vă va mulțumi. Ca să nu mai spunem și de faptul că veți mult mai energic și mai sănătos.

Consumați regulat iaurt și supă

Dacă știți că aveți probleme cu constipația, atunci obișnuiți-vă să consumați zilnic iaurt, la micul dejun sau la o gustare ușoară, iar supa sau ciorba să nu lipsească din meniul zilnic.

Masaj împotriva constipației

Una dintre metodele care pot avea un efect în cazul constipației este și masajul. Efectuat corect, acesta vă poate scăpa de această problemă. Nu vă faceți griji, nu este nevoie să apelați la serviciile unui maseur profesionist, pentru că veți putea efectua și singur mișcările care să ducă la apariția scaunului. Astfel, este necesar să vă masați ușor abdomenul, în sensul acelor de ceasornic, 5-10 minute pe zi. Pentru un efect mai rapid, folosiți ulei de susan. De asemenea, un alt truc din masaj spune că dimineața, după ce v-ați trezit, să vă așezați pe scaunul de toaletă. Indiferent dacă simțiți sau nu nevoia de a defeca, fricționați cu ambele palme genunchiul stâng, direct pe piele. Continuați până simțiți că aveți senzația de a avea scaun.

Mâncare sănătoasă și mișcare

Dacă vă doriți un scaun regulat, atunci ”uitați” de alimentele prăjite, de mezeluri, grăsimi animale, fast-food, dulciuri din comerț sau produsele de patiserie. Carnea de pui, curcan, vită, pește, trebuie preparată la aburi, la cuptor sau doar fiartă, mai rar la grătar. De asemenea, garnitura la carne nu ar trebui să fie clasicii cartofi, preparați sub forma a diverse preparate, și mai degrabă optați pentru o salată din legume crude, cu un dressing simplu.

Mișcarea este unul dintre inamicii constipației, așa că dacă nu puteți face exerciții fizice compleze, alegeți să mergeți mai mult pe jos. Efectele se vor vedea în timp, ba chiar veți scăpa și de câteva kilograme.