Lucruri esențiale de luat în considerare atunci când cumpărați o chitară acustică

Cu greu există un instrument mai bun pentru începători decât chitara acustică. Este relativ ușor de înțeles și oricine poate învăța cu ușurință câteva acorduri și poate cânta aproape orice melodie populară. Cu toate acestea, alegerea celui potrivit poate fi o sarcină dificilă. Cu atât de multe modele diferite de pe piață, este ușor să fii confuz, să te demotivezi și, în cele din urmă, să renunți. Dimensiunea corpului – confortul este prioritatea ta: de fapt, să înveți să cânți și să avansezi, este foarte greu, dacă nu imposibil, dacă instrumentul cu care exersezi nu se simte confortabil.

Diverse dimensiuni afectează, de asemenea, sunetul, diferite părți ale gamei tonale fiind mai mult sau mai puțin proeminente. Când vine vorba de chitare acustice, aveți câteva opțiuni din care să alegeți în ceea ce privește dimensiunea: (Marele) Concert – Acestea vin la aproximativ 13 inchi în ceea ce privește dimensiunea corpului. Perfect pentru muzicienii mai mici. (Marele) Auditorium – Puțin mai mare ca dimensiune, oferă un sunet echilibrat, precum și un volum bun. Jumbo – Mai mare decât Auditorium, excelent pentru muzica country. Dreadnought – Stai la aproximativ 20”, cea mai bună alegere pentru bluegrass și genuri similare. Travel/ Mini – Dimensiuni variabile, în general mici și practice pentru călătorii. Cel mai sigur pariu este să încerci chitara unui prieten și să vezi dacă se simte bine în mâinile tale. Dacă nu, cereți-le modelul sau pur și simplu măsurați dimensiunile și căutați o opțiune mai mică/mai mare pentru dvs! Alegerea Tonewood – definește sunetul chitarei tale: Deci, cu cât chitara este mai mare, cu atât poate oferi mai multă proiecție și volum. Cu toate acestea, acesta nu este singurul factor care definește sunetul real al unei chitare acustice.

Tonewood este lemnul folosit pentru corpul unei chitare acustice. Oferă diferitelor modele diverse caracteristici, atât în ceea ce privește senzația, calitatea construcției și sunetul. Deși pe piață există numeroase opțiuni de lemn de ton, haideți să vedem o scurtă prezentare generală a celor mai frecvent utilizate și cum afectează acestea sunetul:

Sapele – Destul de ușor, dar durabil, gamă înaltă foarte definită.

Maple – Similar cu Sapele, Maple este bogat în înalte și trece cu ușurință prin amestec atunci când este cântat alături de alte instrumente.

Mahogany – Undeva între Sapele și Maple, Mahogany oferă un sunet puternic și definit, cu un ușor impuls în înalte.

Cedru – În comparație cu celelalte tipuri de lemn de culoare, este destul de moale.

Gândiți-vă doar la flamenco în ceea ce privește sunetul real! Pentru un incepator, nu va conta cu adevărat să obțineți tipul de lemn „greșit” pentru prima dumneavoastră chitară. Dar, pentru a face o investiție de viitor, încercați să faceți o schiță aproximativă a sunetului pe care îl căutați și alegeți în consecință!

Nu va lasati inselati, in timp ce multe ghiduri online sugerează că chitariștii începători ar trebui să folosească corzi de nailon pentru prima lor chitară acustică, nu există cu adevărat o regulă de urmat. Cele mai mari diferențe dintre aceste două opțiuni sunt în sunet și senzație. Corzile de nailon se simt mult mai moi și nu îți vor uza vârful degetelor atât de repede. De asemenea, sunetul este mai puțin luminos și oferă mai multă căldură. Corzile de oțel, pe de altă parte, fac mai dureroase sesiunile de antrenament mai lungi, dar contribuie la niveluri mai mari de volum și la un ton clar. Ascultați cum sună ambele opțiuni pe internet și alegeți ceea ce vi se pare mai atrăgător. Rețineți doar că atunci când cumpărați o chitară acustică cu corzi de oțel, nu puteți pune corzi de nailon pe acel model și invers!

Acesta este un subiect complex care și-ar putea umple cu ușurință propriul articol, cu atât de multe dimensiuni și stiluri introduse de producători în ultimul secol. Cu toate acestea, cea mai semnificativă schimbare a venit în anii 1920, când chitarele au fost proiectate să accepte corzi de oțel, mai degrabă decât corzi tradiționale de nailon. Martin Guitars, cu o lungă istorie în construirea acestor instrumente, a început să dea coduri numerotate diferitelor dimensiuni ale corpului.

Chitarele cu corp mai mic, cu 12 frete au inclus modelele 0, 1 și 2, în timp ce acustica cu 14 frete a inclus modelele 00 și 000. Stilul 000 este favorizat de jucătorii care doresc un sunet mai curat, mai strălucitor, având totuși un corp de dimensiune completă. Căutați mărci populare precum Ibanez, Fender, Yamaha, Cort sau Taylor. Fiecare dintre aceste mărci oferă o mare varietate de modele grozTonalitatea potrivită depinde în principal de ce fel de sunet vă place și de modul în care cântați. Un jucător de tip fingerstyle va dori un lemn care să răspundă stilului său delicat de joc, spre deosebire de un lemn care necesită mai multă forță, cum ar fi folosirea unei plete.

Meșterii de chitară cred că lemnul care este ales pentru vârf este cel mai important factor în determinarea cum va suna chitara. Intonația determină dacă notele sunt sau nu armonizate pe măsură ce vă deplasați pe gât. Dacă distanța dintre freturi (de obicei deasupra celei de-a 12-a frete) este oprită, chitara va fi incapabilă să cânte în ton. ave cu etichete de preț diferite.

Este mai bine să cheltuiți puțin mai mult decât ați plănuit inițial pentru o chitară care s-a dovedit că merită banii, decât să alegeți un model necunoscut, dar foarte ieftin. Gândiți-vă la tipul de muzică pe care doriți să o redați, la dimensiunea care se simte cel mai confortabil și la sunetul pe care îl găsiți cel mai atrăgător. Dacă este necesar, economisește niște bani în plus și începe să joci!