Aparatul de aer condiționat mobil, ideal pentru camerele mici

Sunteți convinși că un aparat de aer condiționat este tot ce aveți nevoie pentru a rezista în fața zilelor toride de vară, dar nu doriți totuși, din varii motive, o unitate fixă. Atunci, soluția ideală pentru dumneavoastră sunt aparatele de aer condiționat portabile, sau mobile, cum li se mai zice. Încă de la început însă vrem să stabilim un lucru important: rândurile de mai jos reprezintă propria experiență, și de aceea am decis să vi le prezentăm, în speranța că veți înțelege mai bine cum stau lucrurile.

Nu le confundați cu un ventilator

Nu vă gândiți că acestea funcționează pe principiul ventilatorului. Aparatele de aer condiționat mobile sunt potrivite pentru camere mai mici și funcționează în același mod ca și cele care se montează pe perete, cu singura diferență că unitatea internă și cea externă sunt integrate într-un singur echipament. Totuși, chiar dacă sunt denumite portabile și majoritatea se deplasează pe roți, aceste sisteme sunt mai fixe decât credeți, condiționate de fereastră sau de ușa de la balcon.

Nu sunt prevăzute cu furtun de evacuare a aerului cald

După cum ați observat și singuri atunci când ați fost prin magazine pentru a studia oferta, acest tip de aparate nu au montat și furtunul de evacuare al aerului cald. Prin urmare, va trebui să scoateți acel furtun cumva în exteriorul camerei. Atunci, fie că îl fixați pe o fereastră sau ușă care trebuie să rămână deschisă, fie va trebui să-i creați un orificiu special, caprecum cel al hotei de la aragaz.

Dacă alegeți prima variantă, atunci veți descoperi cu surprindere că eficiența aparatului de aer condiționat este mult diminuată de aerul cald care intră astfel prin fereastra deschisă. Prin urmare, varianta a doua este mult mai eficientă deși în acest caz nu vă sfătuim să încercați singur montarea, ci va trebui să chemați o echipă de profesioniști care să creeze o gaură de evacuare care să poată fi închisă cu un capac atunci când nu folosești aerul condiționat.

Prețul echipamentului

Dar, să nu uităm. Nu vă gândiți că dacă apelați la o astfel de unitate de aer condiționat veți plăti mai puțin. La o simplă vizită ”de documentare” în magazinele fizice sau cele online veți observa că aparatele de aer condiționat portabile nu sunt mai ieftine. Chiar dacă vă bucurați că ați scăpat de montajul standard și nu vă veți complica cu unitatea externă tot va trebui să investiți ceva bani pentru gaura de evacuare.

Atenție la răcitoare

Și încă o dată, vă cerem atenție. Trebuie să știți că există pe piață unele răcitoare care seamănă cu sistemele de aer condiționat portabile, dar nu au nicio legătură cu acestea, ci sunt doar niște sisteme de ventilare care se alimentează cu apă sau gheață. Nu nici pe departe la fel de eficiente precum aerul condiționat, dar ar putea suplini cu succes ventilatorul.

Pentru a vă da seama dacă aveți de-a face cu un aer condiționat sau un răcitor, verificați în caracteristicile tehnice care este agentul de răcire. Ar trebui să găsiți R410a la aerul condiționat. Dacă ați găsit ”codul”, atunci puteți răsufla ușurat. Este aparatul de care aveți nevoie!