Cum arata un centru SPA din vremea daco-romanilor? Iata 3 locuri pe care le poti vizita la Geoagiu Bai!

Turist in tara mea

Sunt multe locuri pe care aleg sa le vizitez doar dupa ce vad o fotografie și trebuie sa recunosc ca desi știam de Geoagiu Bai, am ales sa vizitez statiunea doar dupa ce am vazut câteva poze cu Baile Romane. Va amintiti de Insula Mako din desenele H2O? 😂 Ei bine si eu mi-am amintit de ea atunci cand am vazut pozele si bineinteles ca mi-am dorit sa vad acest loc care ii seamana foarte tare.

Geoagiu Bai este o statiune cunoscuta pentru apele sale termale si pentru cultura si istoria care au facut-o consacrat-o de-a lungul timpului. Vechi de aproximativ 2 milenii, baile termale de la Geoagiu erau cunoscute in antichitate ca fiind unul dintre locurile cele mai luxoase ale vremii. Ce s-a început insa in antichitate s-a terminat probabil tot atunci, pentru ca statiunea nu a fost modernizata si proprietățile sale nu sunt exploatate, pentru a putea atrage tot mai multi turisti.

Iata mai jos 3 locuri pe care trebuie sa le vizitezi daca alegi sa vizitezi acest loc:

Aflate in imediata apropiere a Complexului Germisara, Baile Romane reprezinta unul dintre principale puncte de atractie ale stațiunii si totodată un centru SPA in stil daco-roman, ramas aproape neschimbat din antichitate.

Acum ca am lasat mai jos si cateva poze, nu-i asa ca seamana cu Insula Mako? (loc care, printre altele, chiar exista si este localizata in Australia la aproximativ 50 km de Gold Coast.

Cascada Clocota se afla la aproximativ 15 minute de mers pe jos (700 m) de centrul statiunii si de cunoscutul Complex Germisara.

Grota Haiducilor se afla in padurea de langa centrul stațiunii si se spune ca aici puteti vedea urme ale haiducilor, daca patrunzi in grota si ai la tine o sursa de lumina.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?