Cum arata statiunea Baile Herculane astazi?

Turist in tara mea

    Avem o tara frumoasa, dar alegem sa ne petrecem vacantele in afara ei. O facem pentru vibe-ul pe care-l gasim la altii, pentru cladirile intretinute si pentru interesul pe care strainii il au pentru turism si pentru cei care le trec pragul granitei.

    In categoria locuri frumoase din Romania, Baile Herculane ar putea ocupa cu siguranta un loc fruntas. Cadru natural avem, cladiri pline de istorie avem, turisti dornici sa vina aici avem, dar nu avem dorinta de a restructura cladirile aflate astazi in paragina, de a promova statiunea si de a investi aici. 

   Piata Hercules, are in prim plan statuia lui Hercule, aflata in centrul vechi al Bailor Herculane si fiind declarata monument istoric, datand din anul 1848. Pe drumul de la intrarea in statiune, spre centru, se afla si Baile Neptun- Baile Imperiale Austriece, pe unde au trecut numeroase personalitati ale vremurilor de pe atunci. Cladirea este deosebit de frumoasa, dar a fost data uitarii, la fel cum s-a intamplat si cu hotelul Hercule.

    Si daca ar fi sa mai vorbim despre o singura locatie plina de istorie de aici, aceasta este cu siguranta gara, fiind considerata cea mai frumoasa din Romania. Este o gara cu totul speciala pentru ca a fost construita cu scopul de a reproduce castelul de vanatoare al Imparatesei Maria Tereza, castel care se afla in apropiere de Viena.

    Statiunea are si partea ei comerciala, unde gasesti restaurante, tarabe cu suveniruri sau afise cu excursii la tot pasul. Pentru ca daca la Baile Herculane nu se poate, mai exista o sansa la atractiile din apropiere. Si nu sunt putine la numar. 

    Statiunea este cunoscuta pentru procedurile benefice de tratament pe care le ofera, dar cu siguranta ar putea sa fie mult mai mult de atat. Este clar un loc cu potential si o destinatie care i-ar putea atrage fara indoiala si pe cei tineri.

    Si unde mai pui ca pe langa peisajul natural de la Baile Herculane, care chiar este spectaculos, in drumul de aici spre Tismana, locurile sunt nespus de frumoase si in comuna Pades te poti opri pentru a incerca preparatele de la popasul din zona (nu imi amintesc exact locatia, dar se afla pana in Baia de Arama si este pe partea dreapta, in sensul de mers de la Baile Herculane spre Tismana – este o baraca veche din lemn, chiar pe marginea drumului, poate o zariti – poza chair mai jos 😊 ).

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?