O zi la Castelul Cantacuzino!

Turist in tara mea

    Plimbarile si vacantele prin Romania sunt tot mai cautate in aceasta perioada si am putea spune ca anul 2020 este despre Romania si despre redescoperirea ei, chiar daca si turismul extern incepe sa castige din nou teren. Si daca tot ne dorim sa strabatem in lung si-n lat tara noastra, putem incepe cu locuri incarcate de istorie si peisaje de poveste. Cu o priveliste spre Valea Prahovei si Crucea Caraiman, Castelul Cantacuzino din Busteni este fara indoiala un loc numai bun de redescoperit istoria si frumusetile Romaniei. Locul este situat la doar 2 ore de Bucuresti, iar daca alegi sa vii cu trenul trebuie sa stii ca pentru a ajunge la castel trebuie sa urmaresti indicatoarele din gara si doar sa arunci o privire in jur, castelul fiind vizibil din gara. Tarifele de intrare le puteti analiza pe site-ul castelului ( http://www.cantacuzinocastle.com/ ) deoarece variaza in functie de pachetul pe care-l alegi, iar acestea au si ghidul inclus.

    Poti explora in voie curtea castelului si pentru ca turul sa fie complet, poti merge si la terasa din incinta acesteia.

    Istoria castelului inepe de la asezarea unei locuinte vechi a familiei, cu Gheorghe Grigore Cantacuzino in prim plan, care a pus bazele domeniului. In vremea aceea, printul era unul dintre cei mai bogati oameni ai tarii si astfel a construit la Busteni una dintre cele mai frumoase resedinte. Curtea a ramas un loc impresionant si chiar daca astazi, interiorul castelului nu mai gazduieste aproape niciun obiect din cele originale, inca se mai pot vedea vitraliile, portrete de familie si detaliile contructiei, care au rezistat timpului. Privelistea de pe balconul Salonului Mare nu a putut insa sa fie rapita nici de timp si nici de comunisti, iar noi putem sa ne bucuram pentru cateva clipe vederea panoramica, printr-o vizita la Castelul Cantacuzino.

    Si daca tot ai ajuns la Busteni, poti sa iti iei rucsacul si bocanii si sa vizitezi si Crucea Caraiman, ridicata in memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, Cascada Urlatoare, Manastirea Cariaman sau chiar sa urci cu telecabina pana in apropiere de Babele.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?