Cat de fermecator este orasul Kladovo? Locul de la granita cu Serbia, unde merita sa petreci o zi!

Turist prin lume

La doar o ora si jumatate de mers cu masina de Targu Jiu o sa gasesti o destinatie perfecta pentru un weekend sau pentru o zi, Kladovo. La vecinii nostri sarbi, te asteapta un oras mic, cochet, case colorate si mancare delicioasa. Si unde mai pui ca preturile sunt foarte mici? (de exemplu, o inghetata ca in poza de mai jos, la noi este aproximativ 10 lei, iar acolo o gasesti la jumatate de pret) In unele locuri se accepta si plata in RON (exceptie la supermarket), dar iti recomand sa schimbi bani si in dinari sarbesti (la intrarea in centrul orasului este o casa de schimb valutar cu un curs foarte bun).

Kladovo este situat in Districtul Bor, in partea de Est a Serbiei, la doar o aruncatura de bat de granita cu Romania. Ba mai mult, de pe malul lor de Dunare poti sa vezi Drobeta-Turnu Severin. Chiar acolo, pe malul lor de Dunare, este Restaurantul Natura, un restaurant traditional si modest, cu specific pescaresc. Nu e ceva comercial si daca vrei sa mananci pizza, nu e locul cel mai potrivit. De restaurant se ocupa doar doi barbati, care gatesc unele dintre cele mai bune preparate din peste. Pentru desert mergi in centrul orasului, unde au inghetata cu tot felul de sortimente.

Kladovo este o destinatie de city break tocmai pentru ca nu vii aici pentru un obiectiv turistic anume, ci sa te poti bucura de parcurile sale amenajate si de o plimbare pe faleza. Aici sigur o sa traiesti ca un localnic, cel putin din punct de vedere al gastronomiei, pentru ca peste tot este plin de preparate traditionale.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?